Salt Beyoğlu
İstiklal Caddesi üzerinde yer alan 6 katlı Salt Beyoğlu, 1850-1860 yılları arasında inşa edildi.
İstiklal Caddesi üzerinde yer alan 6 katlı Salt Beyoğlu, 1850-1860 yılları arasında inşa edildi. Siniossoglou Apartmanı adıyla cadde kotunda ticaret, üst kotlarda konut kullanımına açılan bina, 1950’ler itibariyle yerleşik nüfusun Beyoğlu genelinde seyrekleşmesi sonucu konut işlevinden tümüyle arınmış; ticaret, politika, sanat gibi etkinliklere hizmet etmeye başlamıştır.
Siniossoglou Apartmanı, taşıyıcı sistemi çelik putrel ve volta döşemeden meydana gelen tam kagir bir yapıdır. Bugünkü kullanıma yönelik yeniden işlevlendirme çalışmaları Ağa Han ödüllü mimar Han Tümertekin ‘in yönetiminde Mimarlar Tasarım tarafından yürütülmüştür. Çalışmanın esası özgün yapı elemanlarının korunması, binanın güçlendirilmesi ve mekânın yeni işlevine uygun bir kurguyla örgütlenmesine dayanmaktadır.
Salt Beyoğlu, 1130 metrekarelik programlama alanı ile öncelikle bir sergi mekânıdır. İstiklal Caddesi ile kurumun ara yüzünde, günlük program bilgilerinin paylaşıldığı giriş mekânı Forum yer alır. Girişin uzantısına eklemlenen Açık Sinema, programlı gösterimlerin yanı sıra anlık etkinlikler, performanslar, konuşmalar için samimi bir platform oluşturur. Salt Beyoğlu yapısında ayrıca, Salt Mutfak’ta faaliyet gösteren Gastronomika, Ahmet Öğüt’ün yürüttüğü Aciliyet Mektebi, Robinson Crusoe 389 ve Slow Food Gençlik Ağı İstanbul Ekibi ‘nin programladığı Bahçe bulunmaktadır.
İHTİYAÇ VE TALEP:
Elektronik güvenlik çözümlerimiz ile müşterilerimizin çalışanlarının ve ziyaretçilerinin güvenliğinin sağlanmasnın yanı sıra yapının korunması, istenmeyen girişimlerin engellenmesi ve kayıt altına alınmasını sağlayan sistemlerin kurulumu talep edilmiştir.SİSTEM TASARIMI VE ÇÖZÜM:
Salt Beyoğlu Müze Binası çatısına perimetre güvenliği amaçlı Aktif İnfrared Bariyerlerden oluşan sensörler tesis edilmiş ve bu sistem yine dış perimetre ile bina girişlerini izleyen gece görüşlü Analog Kapalı Devre TV ve Kayıt Sistemine alarm aktivasyonu ile entegre edilmiş olup, video analiz programı üzerinden 24 saat kayıt altına alınmıştır.Bina perimetresinin dışında binanın giriş alanlarında Hırsız/Soygun İhbar Sistemi tesis edilmiş, İstiklal Caddesindeki ana giriş ile yan sokaktaki servis girişinde bulunan resepsiyon ve güvenlik masalarına Video Interkom Sistemi tesis edilmiş, giriş alanlarında ihtiyaç durumunda kullanılması amaçlarıyla üst araması için Metal Kapı Dedektörü ve bagaj kontrolü için X-Ray Kontrol Cihazı tesisinin altyapısı hazırlanmıştır.
Bina içerisinde İnteraktif Yangın Algılama Sistemi ve özel alanlarda ise Yangın Algılama ve FM200
Söndürme Sistemi tesis edilmiştir. Yangın Algılama Sistemi; Acil Anons ve Genel Seslendirme Sistemine entegre edilmiş bütün acil anonslar bu sistem üzerinden yapılacak şekilde dizayn edilmiştir. Binada, acil durum olarak öngördüğümüz yangın, deprem, su baskını ve/veya terör girişimleri anında binanın hızla boşaltılabilmesi için Acil Çıkış ve Yangın Kaçış Yönlendirme sistemi kurulmuştur.
Çalışanların ve ziyaretçilerin ana ve servis giriş kapılarından giriş çıkışlarının takibi ve ayrıca bina içerisindeki özel alanların sirkülasyonlarının sınırlandırılması ve yetkilendirilmesi amaçlarıyla binada Proximity Kartlı Geçiş Sistemi kurulmuş ve Kapalı Devre TV Sistemine entegre edilmiştir.
Bina içerisindeki iç perimetreyi pencerelerden yapılabilecek girişimleri algılaması için kablosuz manyetik kontak ve hareket dedektörleri kullanılmıştır. Bütün ıslak hacimler su baskını ve kaçaklarına karşı sensörler ile takip edilmektedir. Müze alanında sergilenmekte olan obje ve resimler kablosuz RFID dedektörler ve bunlara bağlı kablosuz alıcılar ile izlenmekte ve hırsızlık girişimleri anında güvenlik merkezinden algılanabilmektedir.
Salt Beyoğlu binasına tesis edilmiş bulunan yüksek güvenlik içeren son teknoloji sistemlerin güvenlik yönetimi tarafından sevk ve idare edilecek şekilde bütün merkez cihazları güvenlik odasında toplanmıştır.